اشتهار بند ڪريو

Facebook má spusit aplikaci pro anonymní komunikaci, Microsoft vydal zajímavou aplikaci pro sdílení obrázků, CyberLink přišel s aplikací pro úpravu obrázků a optimalizovány pro větší iPhony byly například aplikace Pocket, Gmail, Chrome, OneDrive či Things. To, ale i mnoho dalšího čtěte v již 41. Týdnu aplikací.

اپليڪيشن جي دنيا کان خبرون

Facebook má spustit aplikaci pro anonymní komunikaci (7. 10.)

Podle zpráv z tohoto týdne je prý možné, že Facebook v nejbližších týdnech vydá samostatnou mobilní aplikaci, ve které uživatelé nebudou při komunikaci muset používat své celé a pravé jméno. Zpráva pochází od nejmenovaného zdroje a byla zveřejněna deníkem New York TImes. Facebook prý na takové aplikaci pracoval necelý rok a cílem celého projektu má být možnost pro uživatele, aby anonymně diskutovali o tématech, o kterých by jim bylo nepříjemné diskutovat pod svým pravým jménem.

آرٽيڪل دوران New York Times nepřináší příliš mnoho detailů o tom, jak by vlastně nová služba měla fungovat. Za projektem prý ale stojí Josh Millerm, který do společnosti přišel začátkem roku 2014 díky akvizici firmy Branch, která se zabývala online komunikací. Facebook se ke zprávě nijak nevyjádřil.

ذريعو: وڌيڪ

Microsoft přichází s novou aplikací Xim pro nevšední sdílení obrázků, dorazí i na iOS (9. 10.)

Microsoft prokázal, že není zahleděn jen do svého vlastního operačního systému, ale věnuje úsilí i vyvíjení aplikací pro iOS a Android. Výsledkem tohoto počínání je nová aplikace Xim, jejíž schopností je poskytnout konkrétnímu okruhu uživatelů možnost ve stejný moment si prohlížet obrázky na svém telefonu. Uživatel si vybere skupinu fotografií, se kterými se chce pochlubit, a jeho přátelé a blízcí v tu chvíli mají možnost tyto obrázky si jako prezentaci prohlížet na svých vlastních zařízeních. Prezentující se může různě pohybovat mezi fotografiemi či je například přibližovat a ostatní přihlížející vidí veškerou tuto aktivitu i na vlastním displeji.

[youtube id=“huOqqgHgXwQ“ width=“600″ height=“350″]

Výhodou je, že aplikaci musí mít nainstalovanou pouze prezentující. Ostatní dostanou mailem či zprávou odkaz na webovou stránku a k prezentaci se mohou připojit přes svůj internetový prohlížeč. Do aplikace Xim lze fotografie importovat z vlastní fotogalerie, z Instagramu, Facebooku či z OneDrive. Pokud navíc některý z „diváků” také disponuje aplikací Xim, může prezentaci rozšířit o vlastní obsah. Skrz aplikaci lze pak také zasílat zprávy či přizvat další přihlížející.

Důležité je podotknout, že aplikace prozatím není dostupná ke stažení. Na stránkách Microsoftu je však již inzerována a měla by se tedy v App Store objevit v nejbližší době.

ذريعو: TheNextWeb


نئين ايپليڪيشنون

PhotoDirector od CyberLink

Společnost CyberLink vypustila do App Store aplikaci PhotoDirector, která slouží k úpravě obrázků a fotografií. Tato nová aplikace, jejíž protějšek pro Mac a Windows byl nedávno aktualizován, nabízí funkce pro rychlé a jednoduché úpravy. Mezi ty patří například přidávání speciálních efektů a filtrů či vylepšování obrázku. Možné je ale také vytváření koláží. Výsledky úprav lze pak jednoduše sdílet na populární sociální sítě jako Facebook či Flickr.

Aplikace nabízí funkci odstranění objektů, které nezapadají do vaší představy výsledného obrázku. V nabídce aplikace je pak také možnost úpravy saturace, tónování, různé zvláštní efekty či přidání HDR efektu. Aplikace vedle toho nabízí editační možnosti jako vyvážení bílé, úpravy stínů, expozice či kontrastu, oříznutí, otáčení a podobně. Společnost CyberLink je známá také svými pokročilými nástroji pro úpravu portrétů. Tato aplikace však z populárních funkcí nabízí pouze vyhlazení pleti.

PhotoDirector pro iPhone je v App Store مفت ڊائون لوڊ a pomocí nákupu uvnitř aplikace ji lze za 4,49 € povýšit na prémiovou verzi. Výhoda této verze spočívá v tom, že získáte možnost neomezeného odstraňování objektů, možnost práce s rozlišením až 2560 x 2560 pixelů a zbavíte se reklam.

Weebly

Do App Store se dostala také zajímavá aplikace pro iPad s názvem Weebly. Jedná se o dotykovému ovládání přizpůsobenou verzi populárního webového nástroje pro tvorbu internetových stránek pomocí metody drag&drop. Aplikace je opravdu velice povedená a pro amatérské tvůrce webu může sloužit jako naprosto dostačující nástroj pro vytváření, úpravu i správu webových stránek. To, jak aplikace funguje, si ostatně můžete prohlédnout na následujícím videu.

[youtube id=“nvNWB-j1oI0″ width=“600″ height=“350″]

Aplikace Weebly popravdě není v App Store úplně nová. Ale právě až s příchodem verze 3.0 se stává takovýto tvůrčím nástrojem, se kterým lze na iPadu vytvářet a spravovat web. Weebly je univerzální aplikací pro iPhone i iPad, na iPhonu však zatím takové editační možnosti jako na iPadu k dispozici nejsou a společnost se nevyjádřila, zda vůbec někdy budou. Na závěr je nutné dodat příjemnou zprávu, že Weebly umí synchronizovat vaši práci mezi webovou a iOS verzí tohoto nástroje.

Weebly můžete na svůj iPad i iPhone ايپ اسٽور تان ڊائون لوڊ ڪرڻ لاءِ مفت.

اسڪيچ بڪ موبائل

Firma AutoDesk zveřejnila novou mobilní aplikaci SketchBook Mobile pro iOS i Android. Tato novinka určená převážně pro výtvarníky se snaží nabídnout prostor pro vaši kreativitu a nabízí k tomu například vysoce přizpůsobitelné štětce, ale i přednastavená pera, tužky a zvýrazňovače. SketchBook Mobile je velice mocným nástrojem pro kreslení a malování například díky tomu, že umožňuje přibližovat si svůj výtvor až o 2500 %.

Aplikace je sama o sobě ڊائون لوڊ ڪرڻ لاء مفت, ale existuje také Pro verze, která je prostřednictvím nákupu uvnitř aplikace k dispozici za 3,59 €. Ta nabízí více než 100 předvolených nástrojů, možnost neomezené práce s vrstvami, rozšířenou možnost manuálního výběru objektů a podobně.

Google News & Weather

Google zveřejnil novou aplikaci pro iOS s názvem Google News & Weather. Jak již název napovídá, jedná se o informativní aplikaci, která přináší souhrnné zpravodajství z různých anglicky psaných serverů a předpověď počasí. Souhrn novinek lze do značné míry přizpůsobit a uživatel si může vybrat, jaká témata chce na hlavní obrazovce aplikace vídat.

Google News & Weather je zdarma a jedná se o univerzální aplikaci pro iPhone i iPad. Stahovat ji můžete v ائپ اسٽور.


اهم اپڊيٽ

تلوار

مفت ايپ تلوار od Foursquare, která slouží k oznamování své polohy, se dočkala příjemné aktualizace. Ta přináší nový widget, díky kterému se budou uživatelé iOS 8 moci přihlašovat k jednotlivým místům přímo z Oznamovacího centra iPhonu. Widget navíc kromě přihlašování umí také zobrazit vaše přátele v okolí, což je rovněž užitečná funkce. Aktualizace opravuje také chyby a umožňuje Swarmu rychlejší a stabilnější běh.

ڪروم

Optimalizace pro iPhone 6 se dočkal také internetový prohlížeč ڪروم od Googlu. Aktualizace tohoto prohlížeče kromě toho přináší také možnost stahovat a otevírat soubory pomocí Google Drive. Chrome se kromě toho zbavil drobných chyb a byla vylepšena jeho stabilita.

جي-ميل

Google aktualizoval rovněž oficiálního klienta pro svůj Gmail. Ten je nově přizpůsoben větším displejům nových iPhonů a umožňuje také využití landscape módu při práci s e-maily, což je právě u větších iPhonů možnost velice vítaná. Žádné další novinky ani vylepšení však aktualizovaný Gmail pro iOS nepřináší. Aplikaci můžete stahovat ايپ اسٽور تان مفت.

1Password

1Password pro iPhone a iPad se dočkal verze 5.1, která mimo jiné přináší optimalizaci pro větší displeje iPhonů 6 a 6 Plus. Vylepšena byla také integrace Touch ID a synchronizace přes Dropbox. Aplikaci se rovněž dostalo dalších menších vylepšení. Nově je možné přidávat k položkám štítky či povolovat a zakazovat ve 1Password používání alternativních klávesnic.

1Password stahujte v univerzální verzi pro iOS ايپ اسٽور ۾ مفت.

OneDrive

Microsoft vydal aktualizace pro svůj OneDrive a oficiální klient tohoto cloudového úložiště se tak dočkal několika novinek. Mírně vylepšeno bylo uživatelské rozhraní aplikace, které nyní plně využívá větší displeje nových iPhonů. Na iPhonu 6 a 6 Plus tak budete mít více zobrazovacího prostoru pro soubory a složky, ale také více místa pro efektivní práci s dokumenty. Přidána pak byla také možnost řadit soubory a složky dle jména, data vytvoření či velikosti.

Microsoft se navíc zaměřil i na zabezpečení aplikace a nově je možné aplikaci uzamknout na pin kód či otisk prstu, což je umožněno integrací technologie Touch ID. Své soubory tak nyní můžete bezpečně uchránit před jakýmkoli nechtěným zásahem.

شين

Příjemným překvapením je také aktualizace populárního GTD softwaru pro iPhone s názvem Things. Nová verze Things rovněž přináší optimalizaci pro větší iPhony, ale nově nabízí také více možností sdílení, nové zobrazení štítků a vylepšení aktualizace na pozadí. Pozitivní je, že Things nepřichází pouze s úpravou rozlišení, ale pro iPhone 6 Plus je k dispozici zcela nový typ zobrazení, který využívá potenciál tohoto velkého telefonu a například tak plně zobrazuje štítky u úkolů.

ھفتو ڪيلينڊر

Week Calendar je po poslední aktualizaci další aplikací, která nabízí podporu Dropboxu a tedy možnost, připojit k události soubor. Pro přidání souboru stačí otevřít ve Week Calendar novou či již existující událost a v editačních možnostech vybrat možnost „Add Attachment”. Poté již není potřeba nic jiného, než vybrat kýžený soubor z knihovny Dropboxu, a Week Calendar vloží odkaz na daný soubor do poznámky události.

Week Calendar ve verzi 8.0.1 kromě této integrace přináší i několik oprav chyb a vylepšení.  Aktualizace je samozřejmě zdarma. Pokud Week Calendar zatím nevlastníte, můžete si ho koupit za příjemných 1,79 € v ائپ اسٽور.

کيسو

Na nové iPhony je nově připravena také populární aplikace Pocket, která umožňuje ukládat a třídit články na pozdější přečtení. Pocket se kromě této optimalizace dočkal také opravy synchronizace na iOS 8 a odstranění dalších menších chyb. Aktualizace i aplikace jako taková jsou ke stažení zdarma.


ايپليڪيشنن جي دنيا کان وڌيڪ:

وڪرو

توهان هميشه ڳولي سگهو ٿا موجوده رعايتون ساڄي سائڊبار ۾ ۽ اسان جي خاص Twitter چينل تي @JablickarDiscounts.

موضوع:
.